ΔΥΠΑ: Προσλήψεις άνεργων με μισθό έως 1.000 ευρώ για 7 χρόνια

Ποιους αφορά – Πώς κάνετε αίτηση

10 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μισθό έως 1.000 ευρώ για 7 χρόνια μέσω του προγράμματος «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» μπορούν να διεκδικήσουν 181 άνεργοι.

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των ρητινεργατών των πυρόπληκτων περιοχών και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ για την υποστήριξη του προγράμματος.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι:

  •  άνεργοι ρητινοκαλλιεργητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ
  •  μέλη Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας και Αναγκαστικών Δασικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στους Δήμους Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας ‘Αννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα του μέλους συνεταιρισμού, εφόσον δεν ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο πλαίσιο αυτής της ιδιότητας, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 70 του ν. 4837/2021 (Α’ 178).
  •  άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ

Πώς κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς TAXISnet μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). 

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης και από έναν έως τρεις Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

Τα κριτήρια κατάταξης

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελούμενων περιλαμβάνουν:

–     Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως τους 24 μήνες

–    Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2020, ατομικό ή οικογενειακό

–   Ηλικία

–   Αριθμό ανηλίκων τέκνων

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023