Εκοιμήθη ο Σταυροφόρος-Οικονόμος Λάμπρος Καρλατήρας

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι. Ν. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΔΙΡΦΥΟΣ

23 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Λάμπρου Καρλατήρα, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία Εφημερίου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Δίρφυος, κοιμηθέντος την 22α Ιανουαρίου 2023.

Ο μακαριστός π. Λάμπρος, γεννήθηκε το έτος 1937 στους Στρόπωνες Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Χρήστο και Μαρία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Ενυμφεύθη με την εκλεκτή σύζυγό του, μακαριστή ήδη Μαρία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τρία τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) Διάκονος την 4η Απριλίου 1970 στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος και την επομένη Πρεσβύτερος στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναγνωρίζοντας την πολυετή και εύορκο διακονία του στην ορεινή και δυσπρόσιτη Ενορία του Μετοχίου, του απένειμε το οφφίκιο του Σακελλαρίου στις 29 Αυγούστου 2003 και του Σταυροφόρου-Οικονόμου στις 29 Αυγούστου 2019.

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στα τέκνα του και στις οικογένειές τους.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας στην Ενορία που διηκόνησε και μέχρι την κοίμησή του διέμενε ο μακαριστός π. Λάμπρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024