Κηδεία τέως βασιλιά: Προσέλευση κόσμου στο Τατόι για την ταφή

Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

16 Ιανουαρίου 2023

του/της Newsroom

Πλήθος πολιτών συγκεντρώνεται εδώ και λίγη ώρα στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Σε εξέλιξη είναι η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετέχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Νωρίτερα, είχαν φθάσει οι νυν και πρώην βασιλείς, μεταξύ των οποίων η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της, τέως βασιλιά, Χουάν Κάρλος, όπως και η άλλη αδελφή του εκλιπόντος, Ειρήνη. Τους εν ενεργεία βασιλείς υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά, Παύλος. Τελευταία, βάσει του πρωτοκόλλου, προσήλθε η σύζυγος του τέως βασιλιά, ‘Αννα – Μαρία.

Την κυβέρνηση εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Παρών επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Μαΐου 2024