Kλειστή η Eurodrip στα Οινόφυτα, λόγω κινητοποίησης για την απόλυση του προέδρου του σωματείου (βίντεο)

Το Σωματείο Εργαζομένων της Eurodrip καταγγέλλει το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία

30 Ιανουαρίου 2023

του/της Newsroom

Στην πύλη του εργοστασίου της Eurodrip στα Οινόφυτα παραμένουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, απεργοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι τους και εκπρόσωποι συνδικάτων της Εύβοιας και της Βοιωτίας, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της Eurodrip, Γιώργου Νικολάου.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας και των διευθυντικών στελεχών να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία, η πύλη του εργοστασίου παραμένει σφραγισμένη και οι μηχανές σβηστές.

Εργαζόμενοι του εργοστασίου, συνάδελφοι τους και εκπρόσωποι συνδικάτων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Θήβας. Με συνθήματα, όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια να επιβάλει “σιωπή νεκροταφείου”, να χτυπήσει τη συνδικαλιστική δράση, το Σωματείο και την οργάνωση των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση βρίσκονται αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Θήβας και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τους προέδρους, Κώστα Καπούλα και Αντώνη Κούκουρα αντίστοιχα, εκπρόσωποι συνδικάτων της Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς και εργαζόμενοι.

Παρευρίσκεται επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.

https://www.youtube.com/watch?v=JYDj7pB8Zfk

Η εργοδοσία της Eurodrip προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου, επιδιώκοντας να σταματήσει τη δράση του Σωματείου, που στο διάστημα της λειτουργίας του, διεκδικεί δυναμικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας μπροστά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αυξήσεις στα μεροκάματα.

Το Σωματείο Εργαζομένων της Eurodrip καταγγέλλει το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία, καθώς από τα ξημερώματα, μαζί με το λεωφορείο που μετέφερε τους εργαζόμενους, έφτασαν και διευθυντικά στελέχη, πιέζοντας τους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά. Μάλιστα η εργοδοσία κάλεσε και την αστυνομία, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τους συγκεντρωμένους.

Εξάλλου την αλληλεγγύη τους εκφράζουν το ΠΑΜΕ και μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως τα Εργατικά Κέντρα Θήβας, Εύβοιας, Λαμίας, Φωκίδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας, το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods, το Σωματείο στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ, Σκαλέζα, Μαζαράκι, το ΔΣ του Σωματείου Ρητινικαλλιεργητών Δασεργατών Ευβοίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Εύβοιας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής κ.α., δηλώνοντας ότι στέκονται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων της Eurodrip και στις οποίες αγωνιστικές αποφάσεις του.

ΠΗΓΗ : 902.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024