Με επιτυχία η ημερίδα «Παιδεία στα Μέσα» παρουσία Γιάννη Οικονόμου

Με κυρίαρχο μήνυμα οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την επιρροή των Μέσων

30 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (30/1) η ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στη Λαμία: Η Παιδεία Στα Μέσα στο αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Με ενδιαφέρουσες ομιλίες και τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, του Υφυπουργού, Γιάννη Οικονόμου και του Γραμματέα Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη παρουσίαστηκε η ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και με τη συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας.

Στόχος της ημερίδας είναι να προάγει την «Παιδεία στα Μέσα» για τους πολίτες. Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η ημερίδα θέτει ως κύριο στόχο να απευθυνθεί στη νέα γενιά και σε όσες/ους την πλαισιώνουν και την υποστηρίζουν (εκπαιδευτικούς και γονείς), όπως και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και τις λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Χαιρετισμό, στην έναρξη της ημερίδας, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος. Ακολούθησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου και Γιώργος Κοτρωνιάς. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος και ο Υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023