Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού ορειβάτη από την Πυροσβεστική στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.
Ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, από την Ευρυτανία, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε έπειτα από τηλεφώνημα των φίλων του στο 112 ύστερα από την πτώση του στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.
Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου. Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Στη συνέχεια κλήθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα, το οποίο επιχείρησε μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.
Σημειώνεται ότι ο 42χρονος Ηλίας Μπαλωμένος, με καταγωγή από το Κλειτσό Ευρυτανίας, ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό). Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού αλλά και των πηγών.
