Οι Βέλγοι «παράξενοι» ταξιδιώτες πέρασαν από την Αρκίτσα

Συνεχίζουν την πορεία τους προς Κυρτώνη, Ορχομενό και Θήβα

13 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σκοπός τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ελευσίνα, για να πάρουν μέρος στην τελετή έναρξης της «2023 – Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Η δημιουργική κολεκτίβα «Time Circus» διασχίζει διανύει πεζή την Ευρώπη με ένα τροχήλατο όχημα – ένα πλοίο ξηράς (το Landship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα.

Ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2022 από την Αμβέρσα του Βελγίου, πέρασαν από χώρες, όπως Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, εισήλθαν στην Ελλάδα, κι αυτές τις ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους και στον νομό μας.

Στόχος τους είναι να βρεθούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Ελευσίνα και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της «2023 Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Το Landship με το πλήρωμά του το μεσημέρι της Πέμπτης 12/1/2023 ερχόμενο από την Αρκίτσα στάθμευσε στην διασταύρωση προς Κυρτώνη και σήμερα αναχωρεί για την Κυρτώνη με σκοπό να συνεχίσει προς Ορχομενό, Θήβα, Μέγαρα, και στη συνέχεια να φτάσει στην ώρα του στην Ελευσίνα.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές τους επισκέφτηκε, συζήτησε μαζί τους για το project και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αταλάντης κ. Κωνσταντίνο Μπακανδρίτσο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κυρτώνης κ. Δημήτριο Κυριαζή θα προσπαθήσουν να κάνουν την ανάβαση προς την Κυρτώνη πιο ομαλή για την ομάδα «Time Circus».

Το Landschip βρίσκεται πάνω σε δύο σιδερένιους τροχούς, ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα. Η κολεκτίβα θα περάσει συνολικά από 23 ελληνικές πόλεις και μέχρι να φτάσουν στην τελετή έναρξης της «2023 Ελευσίς» θα έχουν διανύσει πεζοί 3.000 χιλιόμετρα, σε εννέα μήνες.

Στόχος των Time Circus με την άφιξη τους στην Ελευσίνα είναι να κατασκευάσουν με τη συμμετοχή των κατοίκων το «The Ark», ένα ενεργό πολιτιστικό κέντρο, από ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο στόχο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την αλληλεπίδραση με διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τον πειραματισμό με νέες μεθόδους και πρακτικές, τη γνωριμία με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο κέντρο του «The Ark» θα δεσπόζει το Landschip, το οποίο θα λειτουργεί ως κινητή ομαδική έκθεση όλων των υλικών και των ιστοριών που συνέλεξε η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024