Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι στη ΝΔ για τη θέση του εκπροσώπου

Πολλά τα ονόματα που ακούγονται...

4 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εκπρόσωπο ενόψει των επικείμενων εκλογών αναζητεί ο πρωθυπουργός, αφού ο Γιάννης Οικονόμου δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του και θα ριχτεί στη «μάχη του σταυρού», στον Νομό Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές είναι οι προτάσεις που φθάνουν στον πρωθυπουργό για το κενό των τριών εβδομάδων που θα προκύψει ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η αρχική φήμη ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάμβανε τον ρόλο εκπροσώπου εκλογών δεν επαληθεύτηκε τελικά, αφού ανακοινώθηκε υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας.

Ένα άλλο όνομα που ακούστηκε για τη θέση του εκπροσώπου είναι αυτό του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου. Πληροφορίες υπήρξαν ότι πιθανόν να οριστεί κάποιος έμπειρος δημοσιογράφος για τη θέση, όπως η Νίκη Λυμπεράκη και ο Δημήτρης Οικονόμου, αλλά το σενάριο δεν δείχνει πιθανό.

Ας σημειωθεί πως ο Δημήτρης Οικονόμου είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Με τον πρωθυπουργό ανταλλάξαμε ευχές, μιλήσαμε για τα εσωτερικά, τα εθνικά, τα εκλογικά και όλη την επικαιρότητα. Όσα λέγονται θα τα πούμε στην πορεία. Τον ευχαριστώ πολύ για τη συνάντηση», έγραψε ο Δημήτρης Οικονόμου, πυροδοτώντας τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Νομού Καρδίτσας, παρότι ο ίδιος το διαψεύδει.

Μια γυναίκα που θα μπορούσε να αναλάβει χρέη εκπροσώπου και διαθέτει τη σχετική πείρα είναι η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ορίστηκε πρόσφατα εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2013 η κ. Ασημακοπούλου ήταν εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σαμαρά.

Σοβαρό προβάδισμα να αναλάβει χρέη εκπροσώπου στις εκλογές δείχνει να έχει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος διαθέτει την τεχνοκρατική επάρκεια για όλα τα θέματα διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ : IEFIMERIDA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023