Σε εκδηλώσεις στην Εύβοια το Σαββατοκύριακο ο Θανάσης Ζεμπίλης

Σε Μαρμάρι, Κάρυστο, Χαλκίδα, Αρτάκη και Γυμνού

30 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε σειρά εκδηλώσεων παρευρέθηκε, το Σαββατοκύριακο, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Το Σάββατο ο Βουλευτής ήταν παρών στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας Μαρμαρίου, όπου στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά του συλλόγου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Μετά το Μαρμάρι, επισκέφτηκε την Κάρυστο για την παραδοσιακή εορτή του «Κοτοφαγώματος». Ο Θανάσης Ζεμπίλης συνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διατήρησης των εθίμων και των παραδόσεων, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Την Κυριακή το πρωί, ο Βουλευτής Ευβοίας συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας στο ΔΑΚ «Μελίνα Μερκούρη» στη Χαλκίδα, όπου στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφτηκε την Αρτάκη για την κοπή της βασιλόπιτας στο Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», όπου αναφέρθηκε στην αξία του προσφυγικού πολιτισμού.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνό. Ο Βουλευτής Ευβοίας εξήρε το έργο των δραστήριων γυναικών, ενώ τόνισε ότι η στέγαση του λαογραφικού μουσείου σε νέο κτίριο θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024