Μετά από έλεγχο, χθες, της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας εντοπίστηκε εντός του λιμένα Στυλίδας, ένα Ε/Π – Α/Κ σκάφος καθώς και ένα Φ.Ι.Χ., ιδιοκτησίας δύο ατόμων, ηλικίας 50 και 52 ετών.
Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σκάφος, η αλιεία οστρακοειδών του είδους ”ΚΥΔΩΝΙΑ” (VENUS VERRUCOSA), συνολικού βάρους τριάντα οκτώ κιλών και είκοσι γραμμαρίων (38,20kg), δεν είχε σχετική εγγραφή στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ).
Κατά συνέχεια, ο 50χρονος προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο στο ανωτέρω Φ.Ι.Χ., τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα κάνοντας επικινδύνους ελιγμούς.
Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος για παράβαση του άρθρου 45 Π.Κ. ”περί ηθικής αυτουργίας για απείθεια”, ενώ ο 50χρονος προσήλθε αυτοβούλως στην οικεία Λιμενική Αρχή και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. ”περί απείθειας”.
