Θέμης Χειμάρας: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

9 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν οι συμβάσεις που υπέγραφε με δημόσιους φορείς ο κ. Χειμάρας, ενώ ήταν βουλευτής.

Ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023