,

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις μελέτες εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Π. Ταγκαλής: «Προς υλοποίηση ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Δελφών»

27 Ιανουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την εκπόνηση σημαντικών μελετών που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων μέσω της αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας αυτών.

Η προκήρυξη της μελέτης έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών», με υποέργο τη «Σύνταξη μελετών ωρίμανσης για την πράξη με τίτλο ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών-Τεχνική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για το έργο αποκατάσταση-αναβάθμιση ΕΕΛ Δελφών».

Η μελέτη έχει προεκτιμώμενη αμοιβή τα 80.190,70 ευρώ, η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 17 Φεβρουαρίου 2023 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του οποίου διενεργεί το διαγωνισμό για λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης.

Η μελέτη συντάσσεται προκειμένου να μελετηθούν σε επίπεδο ‘οριστικής μορφής’, οι επεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων. Περιλαμβάνει τη Χημικοτεχνική Μελέτη, την Οριστική Υδραυλική Μελέτη και την Οριστική Μελέτη Ηλεκτρο-μηχανολογικών Έργων και θα συνταχθεί σύμφωνα με τις αντίστοιχες απαιτήσεις της νομοθεσίας. Κύριος στόχος είναι να αποκατασταθούν σημαντικά χρόνια προβλήματα της Εγκατάστασης, όπως είναι για παράδειγμα τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων, τα οποία συνδέονται με τη λειτουργία του παντορροϊκού δικτύου των Δελφών.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για την έναρξη του διαγωνισμού ευχαρίστησε τους Υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑ και του Δήμου, καθώς και τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο για τη δρομολόγηση των διαδικασιών, σημειώνοντας: «Η παρούσα Δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει κορυφαίες μελέτες και έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, σε όλο το Δήμο μας. Η παρούσα, αφορά ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Δελφών και κυρίως τις ζώνες προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, με ύψιστη σημασία για το Πολιτιστικό και Τουριστικό μας προϊόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023