,

25 τόνοι βοήθειας σε Τουρκία και Σύρια από την Ι.Μ. Φθιώτιδος (φωτογραφίες)

Σεβασμιώτατος Συμεών: «Ο Θεός της αγάπης ευλογεί αυτούς που αγαπούν»

28 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση έμπρακτης αγάπης των πιστών στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για άμεση και ουσιαστική συμπαράσταση και βοήθεια στους σεισμοπλήκτους σε Τουρκία και Συρία, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από τους διαδοχικούς φονικούς σεισμούς.

Το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών είχε ως αποτέλεσμα σήμερα το χάραμα να αναχωρήσει από το  «Αποθετήριο της αγάπης», του Logistic Center του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η δεύτερη αποστολή, με άλλους 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αναγκεμένους σεισμοπαθείς αδελφούς μας στην Τουρκία και στην Συρία. Συνολικά η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει ήδη αποστείλει 25 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως κλινοσκεπάσματα, νερά και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να επαινέσει την εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΕ» από την Λαμία, η οποία προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει το ανθρωπιστικό υλικό δωρεάν στο κεντρικό σημείο συλλογής του υλικού στην Αθήνα, το οποίο με μέριμνα της Εκκλησίας της Ελλάδος θα φθάσει εντός των προσεχών ημερών στην Τουρκία και στην Συρία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δηλώσεις του τόνισε για μία ακόμη φορά με νόημα ότι «ο Θεός της αγάπης ευλογεί αυτούς που αγαπούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024