Γ. Οικονόμου για κακοκαιρία: Ο σχεδιασμός μας αποδείχθηκε επαρκής-Διδαχθήκαμε από προηγούμενα λάθη

Συλλυπητήρια σε Τουρκία και Συρία έστειλε για τα θύματα του φονικού σεισμού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

6 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Συλλυπητήρια σε Τουρκία και Συρία εξέφρασε για τα θύματα του φονικού σεισμού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα έτοιμη να στείλει βοήθεια στις δύο χώρες, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει επικοινωνία μέσα από επιχειρησιακά και διπλωματικά κανάλια. Είπε ότι γίνονται προσπάθειες ακόμα και εντός της ημέρας να αποσταλεί  C-130 με προσωπικό του ΕΚΑΒ, με ανθρωπιστικό και υγειονομικό υλικό. “Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα βοηθήσει ουσιαστικά” είπε. Στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής της Αντισεισμικής Προστασίας ο κ. Λέκκας.

Για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τόνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδείχθηκε επαρκής και η προσπάθεια απέδωσε. Τόνισε ότι από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας  υπήρχαν συσκέψεις με φορείς, προετοιμασία και αξιοποίηση των στοιχείων των μετεωρολόγων.

Η κυβέρνηση διδάσκεται από προηγούμενα λάθη και αδράνειες ώστε να βελτιώνεται ο κρατικός μηχανισμός” σημείωσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Επενδύουμε στην πρόληψη και με ανάλυση των δεδομένων και αρτιότερη προετοιμασία προχωράμε βήμα-βήμα στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τηλεκπαίδευση και τηλεργασία δίνουν λύσεις και διεξόδους σε δύσκολες συνθήκες, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα άνοιξαν 33.120 ηλεκτρικές τάξεις. “Όλα αυτά θα ήταν αδιανόητα το 2019” σχολίασε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023