Χρ. Σταϊκούρας για Εξωδικαστικό: Πάνω από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών

3 Φεβρουαρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πάνω από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για οφειλές συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε τα 300 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών «λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά».

«Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις», συνεχίζει για να υπογραμμίσει, ωστόσο, ότι τα στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού

«Τα στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023