Aίτηση αναστολής εργασιών, για το πάρκο αναψυχής στο Μάτι

Αίτηση αναστολής των εργασιών κατατέθηκε στο ΣτΕ, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Μαραθώνος

16 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Αίτηση αναστολής των εργασιών κατατέθηκε στο ΣτΕ, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Μαραθώνος, που αφορούν τις εργασίες μετατροπής του πρώην Οίκου Ναύτου σε πάρκο αναψυχής.

«Μετά λύπης μας, μας κοινοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2023 αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο ΣτΕ, των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες για τη διαμόρφωση του πάρκου αναψυχής στις πρώην Παιδικές Εξοχές Οίκου Ναύτη, στο ακίνητο του e-ΕΦΚΑ στο Μάτι που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο μας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Μαραθώνος και προσθέτει:

«Αρχικά θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ενέργεια που δεν εκφράζει όχι απλώς το σύνολο, αλλά ούτε και την πλειοψηφία των κατοίκων του Ματιού, της Αμπελούπολης, του Προβάλινθου και του Ν. Βουτζά που γειτνιάζουν άμεσα, αλλά και όλων των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου μας.

Η αίτηση αναστολής που υπογράφεται από 23 κατοίκους, παρά το γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, θίγει επί της ουσίας τη συνολική προσπάθεια αναγέννησης και ανάταξης του τόπου, που επλήγη με τόσο τραγικές συνέπειες τον Ιούλιο του 2018. Το όλο έργο αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές και το Δήμο Μαραθώνος, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του, με ολοκληρωμένες και εγκεκριμένες μελέτες από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα με τη δασική νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των συμπολιτών μας, όμως η δέσμευσή μας προς τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και προς ολόκληρο το Δήμο μας, ήταν – και παραμένει ενεργή – να υλοποιήσουμε έργα πνοής, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορία του τόπου μας, τιμώντας ταυτόχρονα τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αναστολής των εργασιών – οι οποίες συνεχίζονται κανονικά – θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024