,

Alpha Bank: Εθελοντές εργαζόμενοι δημιουργούν ακουστικά βιβλία για άτομα με προβλήματα όρασης

Hμέρα Eθελοντισμού για τους Εργαζόμενούς της διοργάνωσε η Alpha Bank, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων

28 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Hμέρα Eθελοντισμού για τους Εργαζόμενούς της διοργάνωσε η Alpha Bank, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, καλώντας τούς να «χαρίσουν» τις φωνές τους, προκειμένου να δημιουργηθούν ακουστικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Διαβάζω για τους Άλλους» και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Τράπεζας που θέτουν στο επίκεντρο τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την προώθηση της έννοιας της συμπερίληψης και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, στο Κεντρικό Κτίριο της Alpha Bank επί της οδού Σταδίου 40,
70 εργαζόμενες και εργαζόμενοι της Τράπεζας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσω ειδικού
σεμιναρίου στην απόδοση λογοτεχνικών κειμένων και στη συνέχεια να ηχογραφήσουν, σε ειδικά
διαμορφωμένους θαλάμους, λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, με τους ανθρώπους της Τράπεζας να διαθέτουν 2 ώρες από τον χρόνο τους και να δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετάσχουν σε μία απλή δράση ευαισθησίας με μεγάλη αξία.
Στοχεύοντας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία, η Τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα που συμβάλλουν στην άρση των ανισοτήτων,
καλλιεργώντας συνθήκες αλλά και κουλτούρα κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Η Αlpha Bank, με το νέο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της που ανανεώθηκε το 2022, καλεί όλους τους Εργαζομένους να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις που οργανώνει για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, και να προσφέρουν τον χρόνο, τον ενθουσιασμό, και την ενέργειά τους, μετουσιώνοντας το ατομικό ενδιαφέρον σε ένα νέο συλλογικό όραμα. Παράλληλα, η Τράπεζα στέκεται αρωγός στην επιθυμία των Εργαζομένων της να προσφέρουν για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα καλλιεργεί πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των πρωτοβουλιών Εταιρικής της Υπευθυνότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024