Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, την διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.

7 Μαρτίου 2023

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη, 7 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«- Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά.

– ‘Αμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

– Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και όχι από μία Ανώνυμη Εταιρία.

– Κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

– Όχι στα πάσης φύσεως προεκλογικά ψίχουλα και φιλοδωρήματα. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με βάση τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

– Καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και “golden boys”, με ειδικό – προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ