Την μεγάλη ζημιά που διαπιστώνεται στην περιοχή της Αργολίδας σε κτήματα με μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνη επισημαίνει με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας εσπεριδοειδών Άργους «Η Μέλισσα».
Στην επιστολή τους σημειώνεται ότι «η ζημιά αυτή η οποία προήλθε από ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αναπόφευκτη και καμία ενέργειά μας, είτε πριν, είτε μετά, δεν ήταν δυνατόν να αντιστρέψει το αποτέλεσμα και το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, που επηρέασε άμεσα την συγκομιδή, την διαλογή και συσκευασία του εξαγώγιμου προϊόντος τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη) οδήγησαν στην καθυστέρηση της συγκομιδής με αποτέλεσμα αυξημένες ποσότητες να βρίσκονται πάνω στα δέντρα, όταν αυτό συνέβη». Ο Α.Σ. ζητά να υπάρξουν οι «απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν ή να ενισχυθούν οι παραγωγοί ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο».
Στην καθολική ζημιά στην οποία, λόγω πλήθους αρνητικών συγκυριών, υπέστησαν οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη στην Αργολίδα, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2022 – 2023, αναφέρεται και έκθεση που συνέταξε ο σύλλογος γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών στην οποία διαπιστώνεται πως η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί είναι ολική.
