Βράβευση του ΟΚΑΑ για την προστασία του περιβάλλοντος

Μία ακόμη διάκριση για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στα GREEN BRAND AWARDS 2023

24 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Μία ακόμη διάκριση για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στα GREEN BRAND AWARDS 2023, που πραγματοποιηθήκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο ξενοδοχείο Athens Marriott. Ο Οργανισμός βραβεύτηκε στην κατηγορία Green Business / Industry Process , για την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, με Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης. Το βραβείο παρέλαβαν στελέχη του Οργανισμού που έχουν την επίβλεψη του project.
Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο ΟΚΑΑ υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και στις Ιχθυόσκαλες Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Ο ΟΚΑΑ ΑΕ, με την συνεργασία εργαζόμενων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιριών, οι οποίες με καινοτόμες τεχνολογίες και προγράμματα ESG, συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος: «Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας τον σεβασμό στο περιβάλλον. Με την πολύτιμη συμβολή των εμπόρων πετύχαμε την ανακύκλωση περισσότερο από 80% των οργανικών απορριμμάτων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση με το ίδιο πάθος και εργατικότητα. Στους στόχους του Οργανισμού είναι η περαιτέρω βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023