ΕΒΕΑ: Επιτυχημένη παρουσία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων στη Βαρκελώνη

Στην Έκθεση Mobile World Congress

9 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή του ΕΒΕΑ με 5 εταιρείες στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, γεγονός που καταδεικνύει το διεθνές ενδιαφέρον για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις startups.

Η Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ηγήθηκε της αποστολής του Επιμελητηρίου και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) στο Mobile World Congress, το σημαντικότερο γεγονός για την παγκόσμια κινητή τηλεφωνία, τις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη, από τις 27 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου.

Στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του Ε.Β.Ε.Α. και Διευθύντρια της Θ.Ε.Α., κα Ελένη Φώτη, καθώς και πέντε startups που υποστηρίζονται από τη Θ.Ε.Α. και το ευρωπαϊκό έργο GAZELLE, στο οποίο το Ε.Β.Ε.Α. είναι συντονιστής εταίρος.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

· H Safesize https://www.safesize.com/ ,

· H Traqbeat https://traqbeat.com/

· H Megaventory https://www.megaventory.com/

· Η Inteligg P.C. https://www.inteligg.com/ και

· Η Mind the Hair https://mindthehair.com/

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. πραγματοποίησε συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους Επιμελητηρίων άλλων χωρών, εκπροσώπους ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, καθώς και φορέων υποστήριξης startups από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας, προκειμένου να αναδείξει τη δυναμική των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στην ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνώς.

Η συμμετοχή του Ε.Β.Ε.Α. και της Θ.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής στο MWC 2023 και 4YFN, που διοργανώθηκε από την Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η συμμετοχή της χώρας μας και φέτος ήταν αναβαθμισμένη, με παρουσία δύο περιπτέρων εθνικού χαρακτήρα: ενός περιπτέρου 120 τ.μ., στον κεντρικό χώρο του ΜWC και ενός ακόμη 15 τ.μ., στην ειδική παράλληλη εκδήλωση 4 Years From Now (4YFN).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η έκθεση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, 4 Years From Now (4YFN), έλαβε χώρα τις ίδιες ημερομηνίες, στον ίδιο χώρο, όπως και πέρυσι, με την υπόλοιπη έκθεση του MWC.

Σημειώνεται ότι το Ε.Β.Ε.Α. και η Θ.Ε.Α. συμμετέχουν ανελλιπώς στην εν λόγω έκθεση, από το 2017.

Τα εθνικά περίπτερα πλαισίωσε πολυμελής αποστολή με υψηλόβαθμα στελέχη, εκπροσώπους εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων και συλλογικών φορέων από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, συναφών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων και δομών στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η διοργανώτρια αρχή της έκθεσης, Παγκόσμια Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας GSMA (Global System for Mobile Communications Association), προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό, αναφέροντας πως η φετινή έκθεση έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση, έμπνευση και επιχειρηματικές συμφωνίες, σε ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 88.500 άτομα με φυσική παρουσία. Οι συμμετέχοντες προήλθαν από 202 χώρες, με 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες, αλλά και πάνω από 1.000 ομιλητές. Το 4YFN υποδέχτηκε σχεδόν 800 εκθέτες, περισσότερους από 375 ομιλητές και πάνω από 250 pitching events. Τέλος, την έκθεση κάλυψαν πάνω από 2.400 δημοσιογράφοι και αναλυτές.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ