,

Εκδήλωση για τον καρκίνο σε παιδική και εφηβική ηλικία

Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 18:00 μ.μ.

7 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Tο παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας οργανώνει εκδήλωση για τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 18.00.

Πρόγραμμα -Ομιλητές

  • κ. Απόστολος Πουρτσίδης, MD Παιδίατρος Αιματολόγος Ογκολόγος Ογκολογική Κλινική Παιδιών Και Εφήβων Νοσ. «Μητέρα» Υπεύθυνος Μονάδας Παρακολούθησης Απώτερων Συνεπειών (ΝΙ.ΚΑ) Θέμα: «Μοντέρνος» τρόπος ζωής και καρκίνος: Μύθος ή πραγματικότητα;
  • Δρ. Όλγα Τζουραμάνη, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής, Εγκληματολόγος & Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Θέμα: «Αόρατοι ήρωες»
  • κ. Μαρία Κώστογλου, Εκπρόσωπος του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» Θέμα: «Σπουδαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών».
  • Εκπρόσωπος του Σωματείου «ΦΛΟΓΑ» Θέμα: «Το έργο της ΦΛΟΓΑΣ»
  • κ. Κυριάκος Στενός, Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Με Εμπειρία Νεοπλασματικής Ασθένειας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία, «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ»

Θέμα: «Μήνυμα ελπίδας σε όλα τα παιδιά που σήμερα δίνουν τον δικό τους αγώνα καθώς και των ενηλίκων που έχουν νοσήσει και το έχουν ξεπεράσει».

Συμμετέχουν επίσης:

  • Η Σχολή Χορού της κ. Έιμι Δημητροπούλου “AMY’S STEPS”, με την χοροθεατρική παράσταση μικρού μήκους με τίτλο «Δύναμη», αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο και
  •  Η “NIKODIMOS FULL BAND”, η οποία αποτελείται από μέλη του συλλόγου «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του ΚΕΔΜΟΠ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», θα λαμβάνουν, από όσους επιθυμούν, επίχρισμα από το στόμα, ώστε να δημιουργηθεί, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023