Το 2022, 1 παιδί κάθε 3 ημέρες καλούσε στις Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας του Οργανισμού για στήριξη λόγω ενδοσχολικού εκφοβισμού & ενδοσχολικής βίας.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο ανάδειξης του αυξανόμενου φαινομένου αυτού αλλά και καταπολέμησης του προσκαλεί σε εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, και ώρα 10:00π.μ.
Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» (Γαρυττού 80, Αγία Παρασκευή)
H Εκδήλωση θα μεταδοθεί και στο κανάλι του Οργανισμού στο YouTube: https://www.youtube.com/live/GwWVumjcW8I?feature=share
& στο Milatora.gr: https://www.milatora.gr/
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν:
- Παρουσίαση Έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 2.293 παιδιά για τον Σχολικό Εκφοβισμό για το 2022-2023 (Παράγοντες, Εμπειρικά Ευρήματα, Ανάλυση κ.α.)
- Παρουσίαση Αποτελεσμάτων της Πανελλαδικής Σχολικής Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «Μίλα Τώρα»
- Παρέμβαση/Ενημέρωση σε μαθητές σχολείων για τον Σχολικό Εκφοβισμό από Ψυχολόγους του Οργανισμού
- Παρουσίαση Προτάσεων από τους μαθητές-εθελοντές YouSmilers της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού, ενάντια στο Bullying
Θα υπάρχει η δυνατότητα να απευθύνετε τυχόν ερωτήσεις σας στους ομιλητές στέλνοντας email στο press@hamogelo.gr