Eκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για την ανάκτηση των Δημόσιων Αγαθών

Δημόσια διοίκηση – Ενέργεια - Νερό - Υγεία – ΛΑΡΚΟ

31 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Δίκτυο για τη Δημοκρατική Μεταρρύθμιση του Κράτους – Via Publica προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα την Ανάκτηση των Δημόσιων Αγαθών, Δημόσια διοίκηση – Ενέργεια – Νερό – Υγεία – ΛΑΡΚΟ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 7 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στην Πλατεία Διάκου στη Λαμία.

Στόχος της είναι να αναδείξει την αναγκαιότητα ανάκτησης των δημόσιων αγαθών της ενέργειας και του νερού αλλά και του ορυκτού πλούτου της χώρας, με το εμβληματικό παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ, να τονίσει τη σημασία της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ με ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Λαμίας. Παράλληλα να θέσει στη δημόσια συζήτηση ζητήματα που αφορούν στο συνολικό εκδημοκρατισμό του Κράτους στο πεδίο της δημόσιας διοίκησης.

Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει η πανεπιστημιακός και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. στη Φθιώτιδα Δρ. Βασιλική Λάζου.

Ομιλητές :

  • Γιώργος Πετρόπουλος , Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ
  • Αλέξανδρος Φλέγγας, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας
  • Κώστας Μανιάτης, Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ
  • Αποστόλης Καραναστάσης, πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Φθιώτιδας, Ηλεκτρονικός μηχανικός
  • Δημήτρης Μάγκας, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ
  • Κώστας Τριανταφυλλάκης, Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής ΠΟΕΔΗΝ
  • Τάκης Καραμέρης, Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας, Εργαζόμενος ΛΑΡΚΟ

Τον συντονισμό θα κάνει η Ντίνα Μπατζιά, Δημοσιογράφος Ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Το Δίκτυο για τη Δημοκρατική Μεταρρύθμιση του Κράτους θέτει στη δημόσια συζήτηση θεωρητικά και πολιτικά ζητήματα για τον συνολικό εκδημοκρατισμό του Κράτους. Αποτελεί μία δεξαμενή σκέψης που επιχειρεί να διευρύνει στην πράξη τις δυνατότητες συσπείρωσης προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών από την δημόσια διοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα ή την κοινωνία των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι η χάραξη πολιτικών για μια δίκαιη ανάπτυξη υπέρ της λαϊκής πλειοψηφίας περνά μέσα από βαθιές δημοκρατικές τομές στο Κράτος και τη Διοίκηση και αποτελεί ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024