,

Επιχειρηματική αποστολή αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ιαπωνία

Επιχειρηματική αποστολή αγροδιατροφής από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου 2023.

3 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Οι εταιρείες από όλες τις χώρες της ΕΕ που δεν έχουν συμμετάσχει σε παρόμοια έργα της ΕΕ στο παρελθόν και που ενδέχεται να είναι νέες στην ιαπωνική αγορά ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να υποβάλουν αίτηση. Προτεραιότητα θα δοθεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εξαγωγικό δυναμικό.

Οι τομείς που ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να εφαρμοστούν είναι: κρέας (βόειο κρέας, χοίρειο κρέας και πουλερικά), μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα (με έμφαση στα τυριά), κρασί, μπύρα και οινοπνευματώδη ποτά, ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά.εμπόριο γεωργικών προϊόντων | διμερής συμφωνία | βόειο κρέας | χοίρειο κρέας | κρέας πουλερικών | κοινή γεωργική πολιτική

Ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Janusz Wojciechowski θα επισκεφθεί την Ιαπωνία στις 2-6 Ιουλίου 2023, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αντιπροσωπεία ανώτερων εκπροσώπων του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ.  – 

Η Ιαπωνία είναι οι 5 της ΕΕου μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό για τα αγροδιατροφικά προϊόντα, με ταχύ ετήσιο ρυθμό αύξησης των εξαγωγών της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμμετάσχει στην προώθηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής και ποτών της ΕΕ στην Ιαπωνία συγχρηματοδοτώντας σχεδόν 30 εν εξελίξει εκστρατείες προώθησης που προτείνονται από οργανισμούς από διάφορες χώρες της ΕΕ και στοχεύουν στη χώρα, καθώς και την εκστρατεία προώθησης της πρωτοβουλίας της ΕΕ  την ετήσια παρουσία στην έκθεση Foodex Tokyo και προηγούμενες επισκέψεις επιχειρηματικών αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα αυτής της αποστολής υψηλού επιπέδου θα σχεδιαστεί για να προσφέρει δυνατότητες για την προώθηση των προτύπων τροφίμων υψηλής ποιότητας της Ευρώπης, για τη διερεύνηση διαφόρων δυνατοτήτων και απαιτήσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία, καθώς και για τη δικτύωση των επιχειρήσεων. Θα περιλαμβάνει ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς και τις καταναλωτικές τάσεις, το λιανικό εμπόριο και τις επιτόπιες επισκέψεις, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Ιουνίου 2023