ΕΣΑμεΑ – Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

7 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και οι οργανώσεις μέλη της σε όλη τη χώρα εκφράζουν τα συλλυπητήρια του αναπηρικού κινήματος στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η θλίψη μας είναι ανείπωτη μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Όλοι μας αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις 30 – 64 ετών, άνεργοι/ες εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ στην Πελοπόννησο από τον «ΑΓΗΣΙΛΑΟ»
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων αρχίζει στις 01/03/2023 και ώρα στις 15:00:00 και λήγει στις 18/04/2023 και ώρα 23:59:59.
Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τον Μάιο του 2021 υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
06.03.2023 – Δελτία τύπου
Παρέμβαση ΕΣΑμεΑ στη Βουλή για τον σχολικό εκφοβισμό
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρενέβη εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ ο οργανωτικός της γραμματέας Ιωάννης Λυμβαίος στη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις», στην ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου.
03.03.2023 – Δελτία τύπου
Συναντήσεις της κινητής μονάδας Κοινωνικών Λειτουργών στο Πλαίσιο του Π.Ε.10 «Διεκδικούμε Μαζί» του «Αγησίλαου» στην Αργολίδα για τα άτομα με αναπηρία, 7-8.3.23
Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.
01.03.2023 – Δελτία τύπου
ΑΜΕΣΗ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού των αναπηρικών επιδομάτων!
Επείγουσα επιστολή με αίτημα την ΑΜΕΣΗ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού του προνοιακού επιδόματος για το μήνα Φεβρουάριο στους δικαιούχους και όχι με την επόμενη καταβολή του μηνός Μαρτίου, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στην υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου.
24.02.2023 – Δελτία τύπου
Ένας χρόνος πολέμου: Ο Ι. Βαρδακαστάνης για τα άτομα με αναπηρία στην Ουκρανία
Πέρασε ήδη ένας χρόνος, από την 24η Φεβρουαρίου 2022, όπου η Ρωσία εισέβαλε στην Ανατολική Ουκρανία. Ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετρώντας πάνω από 11 εκατομμύρια Ουκρανούς που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ