, ,

Ευχαριστήριο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού

Δωρεά απινιδωτή και εκπαίδευση BLS

18 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Στην εξ ολοκλήρου αγορά του 1ου ημι-αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε σχολική μονάδα του Δήμου Ορχομενού προχώρησε ο πάτερ Ιωάννης Μπούτσης, Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η δωρεά έγινε προς τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Ορχομενού και τοποθετήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού. 

Η εν λόγω δωρεά έχει μέγιστη σημασία για την Τοπική κοινωνία του Δήμου Ορχομενού, αφού είναι προσφορά ουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής τις ώρες λειτουργίας των σχολείων του Ορχομενού και στη δημιουργία αισθήματος ασφαλείας σε μαθητές, διδασκάλους και γονείς. Αποτελεί δε έμπρακτη απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης, ευαισθησίας, αγάπης και διάθεσης προσφοράς του συντοπίτη μας πατρός Ιωάννου Μπούτση. 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε, ότι μετά από πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έξι δάσκαλοι από το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολειό Ορχομενού εκπαιδεύτηκαν και έλαβαν πιστοποίηση στη βασική υποστήριξη ζωής BLS & τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Το κόστος της εκπαίδευσης κάλυψαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού.  

Φτάσαμε στα προαναφερόμενα επιθυμητά αποτελέσματα ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ορχομενού με τη παρότρυνση του διασώστη του ΕΚΑΒ και μέλος του Συλλόγου, Φελεκίδη Γεώργιου και από τη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Ορχομενού, 1ου & 2ου Γυμνασίου Ορχομενού και Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ορχομενού. Κοινές προσπάθειες για την τοποθέτηση και άλλων ημι-αυτόματων απινιδωτών ήδη συνεχίζονται.  

Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες, συνεργασίας, προσφοράς και εθελοντισμού να βρουν μιμητές για το καλό της κοινωνίας μας και να αναβαθμίσουν με τον τρόπο αυτό τις εκπαιδευτικές, αλλά και ευρύτερα τις κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης όλων μας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Απριλίου 2023