Γ. Πούλου: Χωρίς όριο ο εμπαιγμός των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ από τη κυβέρνηση

Η αναφορά της Βουλευτού

2 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, έφερε άμεσα στη Βουλή την ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στην οποία επισημαίνεται η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί έγκαιρα η μισθοδοσία των εργαζομένων που έπρεπε να γίνει ενόψει του τριημέρου των αποκριών.

Με την Τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα έγινε, σύμφωνα με την καταγγελία, ανανέωση της Ειδικής Διαχείρισης της επιχείρησης, χωρίς να δοθούν όμως άμεσα εγγυήσεις προς τις τράπεζες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Όπως τονίζει η κα Πούλου: “Η ίδια Τροπολογία, ωστόσο, κρύβει και άλλες «παγίδες» σχετικά με το αφήγημα της δήθεν διάσωσης της ΛΑΡΚΟ και της δήθεν προστασίας των εργαζομένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που καταλήγουν σε ένα εκδικητικό «ηθικό δίδαγμα».  

Καμία θέση εργασίας δεν διασφαλίζεται, καμία πρόβλεψη δεν γίνεται για τις συμβάσεις που λήγουν τον Ιούλιο, καμία αποζημίωση δεν έχουν δει οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τρεις μήνες, αλλά και καμία πιθανότητα δεν υπάρχει για να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι ως ενταγμένοι στη «λίστα των πιστωτών»!

Η οικονομική και ηθική εξόντωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που σύρονται σε διαρκείς δικαστικούς αγώνες για να βρουν το δίκιο τους, μόνο την αναλγησία της κυβέρνησης υπογραμμίζει και κανένα επενδυτικό σχέδιο!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Ιουνίου 2023