,

Η Κίνα στοχεύει στο Μουντιάλ του 2026 στις ΗΠΑ

Νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Κίνας ο Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς

3 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Κίνας, Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς, δήλωσε ότι βασικός στόχος του, είναι να οδηγήσει την ομάδα της ασιατικής χώρας, στην τελική φάση του Μουντιάλ 2026, που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά και θα είναι η πρώτη διοργάνωση με 48 ομάδες και με τουλάχιστον οκτώ χώρες από την Ασιατική Συνομοσπονδία.

«Ξέρω ότι κάθε μακρύ ταξίδι, ξεκινά με ένα μικρό βήμα. Ως πρώτος προπονητής, πρέπει να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα του μεγάλου στόχου. Ο βασικός στόχος, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και η κινεζική ομάδα πρέπει να παίξει εκεί. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο μεγάλος στόχος καθορίζεται από αυτό που κάνουμε κάθε ημέρα. Δεν έχω καμία διαφορά όταν ετοιμάζω μεγάλα παιχνίδια και φιλικά παιχνίδια. Πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε όλες τις λεπτομέρειες από την πρώτη μας προπόνηση».

Παράλληλα, ο Σέρβος προπονητής, είπε ότι είναι φίλαθλος του κινεζικού ποδοσφαίρου εδώ και αρκετά χρόνια και τόνισε την ανάγκη για βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών: «Από τους τελευταίους 30 μήνες, πέρασα τους 28 παρακολουθώντας αγώνες στην Κίνα και παρατηρώντας παίκτες όχι μόνο από την κινεζική Super League αλλά και από την China League One και τη League 2. Γνωρίζω καλά το επίπεδο όλων των Κινέζων παικτών. Οι Κινέζοι παίκτες και οι Κινέζοι ως λαός, είναι έξυπνοι και μαθαίνουν γρήγορα, κάτι που δεν έχω δει πουθενά αλλού στην ζωή μου. Ωστόσο, εάν δεν είσαι σε φόρμα, ίσως μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να κατακτήσεις μία διοργάνωση. Οι παίκτες μας πρέπει να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, την ένταση και την επιθετικότητά τους. Διαφορετικά, θα μένουμε πάντα σπίτι όταν έλθει μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι πρόκληση για εμένα ως προπονητής, εάν θέλουμε να συναντήσουμε τις καλές ομάδες του κόσμου».

πηγη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023