,

Κάηκε σκάφος στη Λευκάδα

Ο κυβερνήτης είναι καλά στην υγεία του

24 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Πρέβεζας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας «ΝΙΚΙΑΝΑΣ» ανατολικά ν. Λευκάδας.
Άμεσα από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π -Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Λ.Λ. 116, στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..
Ο 71χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης και μοναδικός επιβάτης του ανωτέρω θαλαμηγού επιβιβάσθηκε στο διερχόμενο Ε/Π-Τ/Χ σκάφος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΑΛΕΞΗΣ» Τ.Λ. 605 καλά στην υγεία του, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έφτασε στην περιοχή ξεκίνησε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είχε ήδη επεκταθεί σε ολόκληρο το Θ/Γ «PASSION» σημαίας Ολλανδίας.
Το «PASSION» βυθίστηκε σε βάθος 45 μέτρων περίπου, ενώ από την βύθιση του δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και τα καμμένα υπολείμματα (κομμάτια μικρού μεγέθους) συλλέχθηκαν από στελέχη των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024