Και ο Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αυριανή απεργία

Απεργιακή κινητοποίηση 16/3

15 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Παν. Θεσσαλίας με απόφασή του συμμετέχει στην απεργία στις 16 Μαρτίου που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, την αδυναμία να εξασφαλιστούν έστω και οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλειας στις μεταφορές όταν στο ευρύτερο πλαίσιο συνυπάρχουν οι κάθε λογής περικοπές με στόχο το ιδιωτικό κέρδος, ο αποκλεισμός και η απαξίωση από τη δημόσια σφαίρα όσων συνδικαλιστών δεν ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή και οι μικροπολιτικές πελατειακής φύσης. Το αίτημα να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος και να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν είναι παλλαϊκό, όπως παλλαϊκό είναι και το αίτημα για γρήγορα, φθηνά και το κυριότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς.

Δυστυχώς οι πρώτες κινήσεις των ιθυνόντων δεν προοιωνίζουν τίποτα από τα παραπάνω. Αντιθέτως, γινόμαστε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής καμπάνιας που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και να θολώσει το τοπίο. Ταυτόχρονα, έρχονται στη δημοσιότητα ανησυχητικά νέα και από άλλους χώρους μεταφορών, όπως από την πολιτική αεροπλοΐα και τα αστικά λεωφορεία. Η πίεση της κοινωνίας προς την οργανωμένη Πολιτεία, με στόχο τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών και την αποκατάσταση της λειτουργίας και ασφάλειας στο σύνολο των μεταφορών, θα πρέπει να διατηρηθεί αμείωτη ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες τραγωδίες.        

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, την απόφαση της ΓΣ 20/2/23 και τις σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ, το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων αποφασίζει:

τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 16/3.

Καλεί δε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε ενεργό συμμετοχή στις κατά τόπους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2023