,

Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα

Στο εργοστάσιο απασχολούνται τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι

8 Μαρτίου 2023

του/της Ioanna Deli

Στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη χώρα μας προέβη η Tupperware.

Το πρωί της Τρίτης η διεύθυνση της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού ομίλου ενημέρωσε για τις προθέσεις της, επικαλούμενη το αυξημένο λειτουργικό κόστος, το οποίο έχει εκτιναχθεί από πέρυσι λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών τιμών στα παράγωγα πετρελαίου, αλλά και το αυξημένο εργατικό κόστος.

Το εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή της Θήβας είχε δημιουργηθεί το 1967 και η παραγωγή του αφενός καλύπτει την εγχώρια αγορά, αφετέρου κατευθύνεται σε πολλές αγορές του εξωτερικού. Μάλιστα αποτελεί ένα απ’ τα τέσσερα εργοστάσια που διαθέτει ο Όμιλος σε όλη την Ευρώπη.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας και αρκετοί άλλοι, μέσω εργολάβων. Η δυσάρεστη αυτή είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειές τους, αλλά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware ζητώντας την ανάκληση της απόφασης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα,  η οποία  με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Ιουνίου 2023