Με μεγάλη επιτυχία η «Ημέρα Καριέρας» στη Λαμία (βίντεο)

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Μεγάλη προσέλευση κοινού-επιχειρήσεων

10 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πραγματοποιήθηκε η 16η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στη Λαμία από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, στον χώρο εκδηλώσεων Exodos Events.

 

Στόχος της διοργάνωσης αυτής, ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας με περισσότερες από 1.300 θέσεις εργασίας όλων των επιπέδων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι συνομίλησαν με στελέχη των εταιρειών χωρίς να έχουν κάποιο προκαθορισμένο ραντεβού.

 

 

Στις 35 επιχειρήσεις που συμμετείχαν, περιλαμβάνονταν βιομηχανίες κατασκευής φαρμάκων, υλικών συσκευασίας, παραγωγής καλωδίων κ.λπ., κατασκευαστικές εταιρείες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις logistics, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, υδατοκαλλιέργειας και ιχθυοκαλλιέργειας, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

 

 

Στις ειδικότητες που αναζητούνται, περιλαμβάνονται αυτές των μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, χημικών, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων και μηχανικών συντήρησης, χειριστών μηχανημάτων, εργατών παραγωγής, εργατών ιχθυοτροφείου, εξειδικευμένων τεχνιτών, τεχνολόγων τροφίμων, υπαλλήλων λογιστηρίου, πωλητών (σε καταστήματα και εξωτερικοί), στελεχών πληροφορικής, υπαλλήλων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, γραφιστών, μηχανικών οχημάτων και τεχνιτών αμαξωμάτων, υπαλλήλων αποθήκης και οδηγών, καθώς και ειδικότητες από όλο το φάσμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, κ.ά.

 

 

Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης μίλησε στο Sterea News ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης:

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr και για τη ΜΕΜΜΕ την διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/memme

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαΐου 2023