,

Μετά το Πάσχα οι εκλογές – Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για αύξηση στον κατώτατο μισθό

Tην επόμενη εβδομάδα η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων «με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί»

9 Μαρτίου 2023

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με έμμεσο τρόπο έκλεισε τα σενάρια εκλογών πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες, περίπου δέκα νομοσχέδια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με «σεμνό τρόπο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ζήτησε από όλους να είναι παρόντες στον δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανέναν συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: Όλοι φταίμε. Κι ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο γεφύρι της ‘Αρτας μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη γρήγορα και στον ανώτατο δυνατό βαθμό. «Όμως η τραγωδία έγινε μ’ εμάς στο τιμόνι της χώρας», είπε και εγγυήθηκε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα και να κριθούν δίκαια όσοι εμπλέκονται και δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε επίπεδο και νέων τεχνολογιών αλλά και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Πηγές επισημαίνουν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024