,

Μήνυμα Δημάρχου Στυλίδας για την επέτειο της 25 Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ορόσημο για την Ιστορία του Έθνους μας. Είναι ημέρα μνήμης που μας διδάσκει τον δρόμο του Αγώνα και της Ενότητας

24 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

“Η 25η Μαρτίου αποτελεί ορόσημο για την Ιστορία του Έθνους μας. Είναι ημέρα μνήμης που μας διδάσκει τον δρόμο του Αγώνα και της Ενότητας.

Το Έθνος μας έχει αποδείξει πως με ομοψυχία και αποφασιστικότητα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή όσο ισχυρή κι αν φαντάζει. Η επέτειος για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πηγή υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης, αποτελεί επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τιμήσουμε τη διαρκή επιθυμία του ανθρώπου για Ελευθερία, Ισότητα, Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας απέναντι στους προγόνους μας που μας χάρισαν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία μας, αλλά απέναντι και στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής με τόλμη, πίστη, δύναμη, επιμονή και ομόνοια.

Ο αγώνας των προγόνων μας είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε. Ας κρατήσουμε ψηλά το ’21 και ας φωτιζόμαστε από το παράδειγμά του. Είναι χρέος μας να τιμούμε και να σεβόμαστε την ιστορία και την ελευθερία του έθνους μας.

Η ένδοξη αυριανή Ημέρα του Ευαγγελισμού και της Επανάστασης είναι εμφυτευμένη στις καρδιές των Ελλήνων και θα παραμείνει εκεί ως πολύτιμος θησαυρός της Εκκλησίας και του Έθνους.

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023