ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας για τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας: «Να δοθεί άμεση λύση για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών»

Το Τμήμα Παιδείας ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Αυτοδιοικητικοί για τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας

15 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Επίσκεψη του Δημοτικού Συμβούλου Τ. Καλαθέρη και της Περιφερειακής Συμβούλου Θ. Ακριώτου συνοδεία του πρ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτη και συντονιστή τμήματος Παιδείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας πραγματοποιήθηκε χτες, 14 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ με σκοπό την ιδίοις όμμασι διαπίστωση ότι το εκπαιδευτήριο βρίσκεται σε οριακή, για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, κατάσταση.

Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους Διευθυντές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ κ. Πίσχινα και κα Γεωργούδη αντίστοιχα και περιηγήθηκε στους χώρους της Δομής καθώς και στους χώρους που με εντολή Δημάρχου εκκενώθηκαν ως ακατάλληλες.

Το χρόνιο πρόβλημα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει φορείς, αλλά και μαθητές/ριες δήλωσε ο κ. Ακριώτης (που δίδασκε επί 30 έτη στα ΕΠΑΛ ) έχει πλέον επιδεινωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και τοπική αυτοδιοίκηση να αναγνωρίζουν πλέον ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση για την ασφάλεια των μαθητών/ριών και καθηγητών/ριών. Η πρόσφατη μακροσκοπική αυτοψία από τον Δήμο Χαλκίδας και η στατική μελέτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 μήνες για την καταλληλότητα της δομής, δεν πρέπει να είναι περίοδος εφησυχασμού τόνισε ο κ. Καλαθέρης ως Μηχανικός, άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε σε σενάρια/σχεδιασμό για την συντεταγμένη απομάκρυνση του πληθυσμού της δομής – που φτάνει τα 1.700 άτομα- ώστε το πιθανό πόρισμα καταλληλότητας των κτιρίων να μας βρει έτοιμους. Τώρα και όχι μετά Δήμος – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φυσικά το Υπ. Παιδείας πρέπει να αναζητήσουν τους πόρους για πιθανή ανοικοδόμηση ή ανέγερση σε νέο οικόπεδο εφόσον χρειαστεί, σημείωσε η κ. Ακριώτου. Κάθε μέρα που περνά ενέχει την αγωνία ενός πιθανού σεισμού που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τα παιδιά και τους εργαζόμενους στα ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και Εργαστήρια οπότε χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και συνέργεια όλων των φορέων.

Το κλιμάκιο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και παρακολουθεί στενά το ζήτημα σε επίπεδο αυτοδιοικητικό αλλά και πολιτικό ώστε με παρεμβάσεις τους να συμβάλλουν στην πιο πρόσφορη λύση, εμμένοντας όμως ότι στην πόλη της Χαλκίδος και στα παιδιά που φοιτούν εκεί, αρμόζει ένα σχολείο σύγχρονο και ασφαλές και όχι μπαλώματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024