,

Ο Δήμαρχος Αλίμου εισέβαλε σε επιχείρηση με κομπρεσέρ και “έσκαψε” το πάρκινγκ

Ο Ανδρέας Κονδήλης σε ανάρτησή του στο Facebook απάντησε μετά τις μηνύσεις και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες από τον χώρο

16 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ως… «σερίφης», εισέβαλε σε επιχείρηση στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου και με κομπρεσέρ ξεκίνησε εργασίες στο πάρκινγκ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ανέστειλε την λειτουργία του πάρκινγκ όχι απλά με προφορική απόφαση αλλά και στην πράξη, καθώς το σημείο μετατράπηκε σε εργοτάξιο.

Όλα συνέβησαν την Τρίτη (7/3). Ο Δήμος Αλίμου κατέλαβε με την χρήση μηχανημάτων τον εν λόγω χώρο parking o οποίoς ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει διαγωνισμού, εδώ και 26 έτη στο παραλιακό κατάστημα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο Δήμος προέβη σε καταστροφή των εγκαταστάσεων και όσων αντικειμένων υπήρχαν στο χώρο και σε σπάσιμο – αποξήλωση των πλακόστρωτων, κρασπέδων κλπ ακόμη και στην καταστροφή εξοπλισμού της επιχείρησης.

Άλιμος

Άλιμος

Εύλογα, γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια πίσω από την απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του παραλιακού καταστήματος έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις.

Υπενθυμίζεται πως διεξάγεται ήδη δικαστική έρευνα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, από την Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, για δαπάνες πολλών χιλιάδων ευρώ για πίνακες και έργα τέχνης και απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες.. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, φέρεται να έβγαλε από τα ταμεία του δήμου πάνω από 540.000 ευρώ για να αγοράσει συνολικά 98 πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά διαφόρων καλλιτεχνών. Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι σκοπός αγορών ήταν η δημιουργία μιας πινακοθήκης στον δήμο Αλίμου, η οποία θα προσέλκυε όλους τους φιλότεχνους Αθηναίους.

Η απάντηση από τον δήμαρχο Αλίμου

«Μέσα στο πολύ δυσάρεστο και βαρύ κλίμα των ημερών, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε και με δυσάρεστα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης μας. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούμε εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σε χώρους του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, να απομακρύνουμε τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις, να φυτέψουμε πράσινο και εν γένει να διαμορφώσουμε την παραλία μας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πολίτες, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της ζωής τους.

Η προστασία της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του Δήμου μας, η ανάδειξη του κοινοχρήστου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής.

Αυτό, φυσικά, έχει δυσαρεστήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλιακή ζώνη. Αποκορύφωμα του μένους και της απελπισίας τους, είναι να προβαίνουν σε πρωτόγνωρες, απερίγραπτες και ανεπίτρεπτες ενέργειες.

Από το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι ενός παραλιακού καταστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος προσωπικά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Υπαλλήλων, ζητώντας μάλιστα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου (!!!), επειδή ο Δήμος κάνει εργασίες σε δικό του, δημοτικό χώρο!!!

Έχει, πράγματι, χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι η θρασύτητα και η κατάχρηση των θεσμών (π.χ. της Δικαιοσύνης) μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη άνομων στόχων.

Απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, που ελπίζουν ότι θα “επιβάλλουν” τον νόμο τους στην παραλιακή ζώνη, που προσπαθούν να “επιβάλλουν” τη βούλησή τους στη Δημοτική Αρχή και συνολικά στην κοινωνία μας, η απάντησή μας ήταν και παραμένει πάντοτε η ίδια: προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!! Δεν πτοούμαστε από φαιδρότητες και ‘τερτίπια’ και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης μας.

Περισσότερα, όταν περάσουν οι σκληρές μέρες του πένθους και της θλίψης που μας βαραίνει όλους…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024