Πάτρα: Τελειώνει ο παραλιακός ποδηλατόδρομος

Δεν παραδίδεται ακόμα

3 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, όμως, φαίνεται ότι ακόμα και στην τελική του φάση, φτάνοντας κοντά στην παράδοση του έργου, υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο ΟΛΠΑ δεν είχε συμφωνήσει με την χάραξη του ποδηλατόδρομου στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά στη συνέχεια μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις είχαν συμφωνήσει με την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο σημείο.

Ο Οργανισμός έστειλε έτσι την νέα χάραξη βάση της συμφωνίας των δύο φορέων στον ΤΑΙΠΕΔ, αλλά από τότε, εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, η έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έρθει ακόμα.

Επιπλέον υπάρχει και ένα κομμάτι στην Αγυιά στο ύψος του Αγίου Κωσταντίνου, που έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία και αφορά τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα αφού οι εργασίες δεν έχουν γίνει.

Αυτά τα δύο σημεία είναι που απομένουν για να παραδοθεί το έργο. Από εκεί και πέρα οι εργασίες στην Ακτή Δυμαίων για να φτάσει ο ποδηλατόδρομος στο ύψος της Παπαφλέσσα, όπως άλλωστε προβλέπει η μελέτη, έχουν ολοκληρωθεί.

Τι λένε στη Μαιζώνος

Στη δημοτική αρχή παραδέχονται ότι στο συγκεκριμένο έργο έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση, σε σημείο που δεν δικαιολογείται και ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με τον ανάδοχο και όχι με τη μελέτη του ποδηλατόδρομου, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον σχεδιασμό του από αρκετούς.

Όμως από τη στιγμή που το έργο έστω και με αυτές τις καθυστερήσεις έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, κάθε κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο το έργο. Συμπερασματικά; Περιμένουμε…

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ