Πλ. Πάρκου: Δεκάδες κόσμου στην κινητοποίηση για το δυστύχημα στα Τέμπη (φωτογραφίες)

Δεκάδες άτομα στη μεγάλη κινητοποίηση σήμερα στο κέντρο της Λαμίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

8 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων της πόλης, φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες.

 

Πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους κρατούν πανό και πλακάτ με διαφορά μηνύματα για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη. “Εσείς μετράτε κέρδη ή ζημιές και εμείς ανθρώπινες ζωές” και “η οργή να γίνει αγώνας. Όχι άλλο έγκλημα”, γράφουν μεταξύ άλλων.

 

Μάλιστα νωρίτερα από την πλατεία Πάρκου, προηγήθηκε συγκέντρωση στον ΟΣΕ Λαμίας από το Τοπικό Παράρτημα των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

 

Όπως τονίζουν οι σιδηροδρομικοί Φθιώτιδας: “Έπρεπε να χυθεί τόσο αίμα. Τόσοι άνθρωποι, τόσοι νέοι, τόσοι συνάδελφοι για να  ακούσουν τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών για τους κινδύνους.  Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η ψεύτικη εικόνα του “ιδιωτικού σύγχρονου  σιδηρόδρομου” που φιλοτέχνησαν τα “Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης”. Αυτά που  όταν μας υποχρέωναν σε μαζικές μετατάξεις (1300) μας χαρακτήριζαν τους σιδηροδρομικούς τεμπέληδες και κλέφτες και άφηναν τον σιδηρόδρομο χωρίς  προσωπικό με ελαττωμένη ασφάλεια (μηχανοδηγούς, προϊσταμένους αμαξοστοιχιών,  σταθμάρχες).

Συνάδελφε σιδηροδρομικέ, έχουμε χρέος απέναντι στους νεκρούς συνανθρώπους μας και συναδέλφους μας. Να ενώσουμε τις φωνές μας στο συλλαλητήριο.

Προχωράμε και δεν ξεχνάμε.”

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024