,

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας για τη Δημοτική Κίνηση «ΑΜΕΣΑ» (φωτογραφίες)

"Κοινός στόχος η συνεργασία, η συμμετοχή στην οργάνωση και τον σχεδιασμό της πόλης του μέλλοντος"

31 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η χτεσινή εκδήλωση της νέας Δημοτικής Κίνησης «ΑΜΕΣΑ» είχε ως στόχο τη γνωριμία του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, Γιώργου Σπύρου, με τους δημότες.

Με τη συμμετοχή του κόσμου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για μια δημιουργική συνεργασία με τους δημότες, χωρίς χρώματα και χωρίς κόμματα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου.

Την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής κίνησης παρουσίασε o υποψήφιος Δήμαρχος Χακιδέων Γιώργος Σπύρου. Πρόκειται για την 1η συνάντηση γνωριμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στο κατάμεστο Storeys. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κατακλύοντας και τα γειτονικά πεζοδρόμια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του τοπικού και περιφερειακού τύπου, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις στον υποψήφιο Δήμαρχο στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο Γιώργος Σπύρου αποκάλυψε το όνομα του συνδυασμού «ΑΜΕΣΑ», εκφράζοντας την αναγκαιότητα να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον τόπο μας, καθώς και την αποφασιστικότητα και δέσμευση της δημοτικής κίνησης, για άμεση αλλαγή πορείας στα ζητήματα του Δήμου Χαλκιδαίων, τόσο τα καθημερινά όσο και τα στρατηγικά και μακροπρόθεσμα, που θα απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, αλλά και στο όραμα των πολιτών για το δήμο του μέλλοντος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχική διαμόρφωση ενός βιώσιμου προγράμματος, σε όλους τους δημότες και ενεργές πρόθυμες δυνάμεις του Δήμου, ανεξάρτητα από χρώματα και κόμματα.

Άλλωστε όπως τόνισε «Κόμμα μας είναι η Ανθηδόνα, η Αρτάκη, η Αυλίδα, το Ληλάντιο και η Χαλκίδα».

Επιπλέον, η δημοτική κίνηση «ΑΜΕΣΑ», όπως περιγράφει και η Ιδρυτική διακήρυξη, δεσμεύεται για μία χρηστή, δημοκρατική δημοτική διακυβέρνηση και διοίκηση, με διαφάνεια και λογοδοσία, που θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του τόπου χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, πέρα από ιδεολογικές πεποιθήσεις και πολιτικές προτιμήσεις, με τους δημότες να έχουν φωνή και λόγο, για όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σπύρου δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αλλά και πολίτες και η συζήτηση άγγιξε σημαντικά θέματα του Δήμου, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, η καθαριότητα και ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών, η τουριστική ταυτότητα του Δήμου, η ποιότητα των δημοτικών κτιριακών υποδομών και ο σχεδιασμός για να υπάρξει αναμόρφωση, εκσυγχρονισμός και επαναφορά του δήμου σε ενάρετο, βιοτικό και αναπτυξιακό κύκλο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η δημοτική κίνηση Άμεσα, θα προχωρήσει σε συμμετοχικά εργαστήρια ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να αποκρυσταλλώσει και να ολοκληρώσει το πολιτικό της πρόγραμμα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σπύρου, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Συμβουλίου Νέων, Γιώργου Μπουραντά τόνισε πως «Η επιτυχία του έργου μας στον Δήμο, θα εξαρτηθεί από το αν μείνουν τα παιδιά στην πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ιουνίου 2023