, ,

Στην Θεσσαλονίκη ο τελευταίος σταθμός του Connect Smart Roadshow από την Vantage Towers Greece

Το ξενοδοχείο του μέλλοντος, έξυπνες πόλεις, βιομηχανία 4.0 και διασυνδεδεμένα κτίρια στο επίκεντρο

20 Μαρτίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πάτρα, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη για την επόμενη εκδήλωση του Connect Smart στις 22 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Porto Palace, όπου θα αναδειχθούν τα οφέλη της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στους κλάδους του Τουρισμού, των Υποδομών, του Real Estate, του Εμπορίου και της Βιομηχανίας με έμφαση στη σημασία της κυβερνοασφάλειας.
Σε μια εποχή όπου η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν προϋπόθεση για την τόνωση κομβικών κλάδων της χώρας μας, η ασύρματη συνδεσιμότητα, με τις υψηλές ταχύτητες και την ασφάλεια του 5G, αλλά και η σημασία της κάλυψης του δικτύου αυτού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για τους διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη θα ξεκλειδώσει δυνατότητες ικανές να φέρουν επανάσταση στην καθημερινή ζωή, όπως τα έξυπνα ξενοδοχεία, τη βιομηχανία 4.0, τα διασυνδεδεμένα κτίρια, τη ρομποτική και τo διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).
Η ψηφιακή τεχνολογία και οι δυνατότητές της αποτελούν εργαλεία για κάθε κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας και η αξιοποίηση και ενσωμάτωσή τους αλλάζει δομικά τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες και παράγουν αξία.
Στο πλαίσιο αυτό η Vantage Towers αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής οικονομίας και να παρέχει τα μέσα στο οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας ώστε να αναπτύξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να ευδοκιμήσει μέσα από τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η βιομετρική, το blockchain, το cloud, το Internet of Things, τα data analytics, η εκτεταμένη πραγματικότητα κ.ά.

Η συμμετοχή στην ημερίδα ΔΕΝ έχει οικονομική επιβάρυνση και προς διευκόλυνσή σας μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ ή επισκεφτείτε το www.connectsmart.gr
H Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη με 83.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η εταιρεία Vantage Towers είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης από τις 18 Μαρτίου 2021 και οι μετοχές της περιλαμβάνονται στους δείκτες MDAX, TecDAX, STOXX Europe 600 και FTSE Global Midcap Index.
Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ιστούς επί εδάφους, ιστούς οροφής, Κατανεμημένα Συστήματα Κεραιών (DAS) και σταθμούς βάσης μικρών κυψελών (Small Cells). Μέσω της ανάπτυξης, λειτουργίας και μίσθωσης αυτών των παθητικών υποδομών στη Vodafone και σε άλλους παρόχους δικτύων, όπως ΙοΤ παρόχους, η Vantage Towers έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Ευρώπης.

Ενώ ήδη το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Vantage Towers για τη λειτουργία των υποδομών της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πράσινη ενέργεια παράγεται όλο και περισσότερο απευθείας στις εγκαταστάσεις της με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών, μικρο ανεμογεννητριών και στο μέλλον επίσης μέσω λύσεων υδρογόνου. Αυτό εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της εταιρείας για την προώθηση μιας βιώσιμης ψηφιοποίησης της Ευρώπης και την υποστήριξη των συνεργατών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας στην απαλλαγή από την εξάρτηση του άνθρακα και την επίτευξη των κλιματικών στόχων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024