Στη ΔΕΥΑ Θήβας η Γιώτα Πούλου

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Θήβας και συζήτηση για τα προβλήματα των ΔΕΥΑ και τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου Σκρέκα

20 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την ΔΕΥΑ Θήβας επισκέφθηκε μαζί με τον Χάρη Παπαχαραλάμπους, υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Ηλία Τραμπάκουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», καθώς και τον Σταμάτη Χαλβατζή, υπ. Δήμαρχο Θηβαίων, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου για να στηρίξουν τον αγώνα του Δήμου και των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν, με αυτό το νομοσχέδιο δρομολογείται η παράδοση του νερού σε «ημέτερους» ιδιώτες, παρά την αντίδραση της κοινωνίας και τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που το προστατεύουν ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Και συνεχίζουν: “Με ευθύνη της κυβέρνησης, που επιμένει να μην ενισχύει τις ΔΕΥΑ ώστε να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας, έχει δημιουργηθεί σε αυτές χρέος 150 εκατ. ευρώ, το οποίο μοιραία θα επωμιστούν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ευθύνεται και για την υποστελέχωση των ΔΕΥΑ, που στόχο έχει την απαξίωση και τελικά το ξεπούλημά τους…

Ενώ η οδύνη και η οργή της κοινωνίας για το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζεται, η κυβέρνηση προωθεί χωρίς διαβούλευση ένα ακόμη αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο. Για να παραδώσει τη διαχείριση νερού και απορριμμάτων σε ιδιώτες, να υπονομεύσει την ενεργειακή δημοκρατία, μέσω της διάλυσης του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, και τέλος να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο των προστατευόμενων περιοχών…  

Μαζί με τους Δήμους, τους εργαζόμενους, και όλη την ελληνική κοινωνία, θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023