Στη Σωληνουργεία Κορίνθου ανατέθηκε σύμβαση για τον αγωγό N05-Α

Στη στη Βόρεια Θάλασσα

29 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της, σύμβαση από την ONE-Dyas B.V. για την προμήθεια σωλήνων χάλυβα συγκόλλησης υψηλής συχνότητας (HFW) για την πλατφόρμα N05-A.

Η πλατφόρμα N05-A βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Ems. Αυτό το υποθαλάσσιο έργο φυσικού αερίου θα λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική ενέργεια από το θαλάσσιο πάρκο Riffgat, συμβάλλοντας ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Το συμβόλαιο καλύπτει 16 χιλιόμετρα αγωγού διαμέτρου 20 ιντσών με εξωτερική επένδυση 3 στρώσεων πολυπροπυλενίου και τσιμέντου. Οι σωλήνες HFW θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά, στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου, στην Ελλάδα, και θα παραδοθούν εντός του 2023. Επιπλέον, ο αγωγός θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β για αγωγούς υδρογόνου, υποστηρίζοντας τα σχέδια για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής φυσικού αερίου με τη συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Η ηλεκτρική ενέργεια από το αιολικό πάρκο θα μπορεί να μετατρέπεται σε πράσινο υδρογόνο και να μεταφέρεται μέσω των αγωγών στο χερσαίο δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024