Στο ΕΣΠΑ 3 μελέτες για έργα ύδρευσης Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

"Πρόκειται για έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο, απολύτως απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών"

18 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Ικανοποίηση και χαμόγελα έφερε στον Δήμο η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της εκπόνησης μελετών ωρίμανσης έργων ύδρευσης του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, μετά από σχετικό αίτημά του.

“Ένα αίτημα, η αναγκαιότητα του οποίου έγινε κατανοητή από τον Περιφερειάρχη  κ. Φάνη Σπανό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την Απόφαση ένταξης των εν λόγω μελετών, γεγονός που μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε στη συνέχεια και την ένταξη και υλοποίηση των αντίστοιχων έργων που αφορούν συγκεκριμένα:

▫️Τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Παλαιοχωρίου – Δρυμαίας – Αμφίκλειας και τον αγωγό ύδρευσης Δρυμαίας, οι οποίοι θα μελετηθούν με νέα τροποποιημένη όδευση εκτός των αγροτικών ιδιοκτησιών της περιοχής.

▫️Την αξιοποίηση της πηγής Τρύπης – Αγίου Ιωάννη για υδροδότηση της Τιθορέας & της Κάτω Τιθορέας, όπου προβλέπεται νέος αγωγός μεταφοράς νερού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των νερών των εν λόγω πηγών.

▫️Την αντικατάσταση παλαιών τμημάτων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αμφίκλειας στην περιοχή Κουμπουριανά και σε γειτονικά τμήματα, όπου το πεπαλαιωμένο δίκτυο θα αντικατασταθεί με σωλήνες νέας γενιάς.”

Πρόκειται για έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο, απολύτως απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, τα οποία σιγά σιγά “παίρνουν σάρκα και οστά”, χάρη στις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ. Ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη, με τη συνδρομή σημαντικών πόρων.

“Στόχος μας, με την υλοποίηση των παραπάνω έργων, είναι να επιτύχουμε να υδρεύονται τα περισσότερα χωριά μας από φυσικές πηγές ύδρευσης, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, μέσω της εκμετάλλευσης άφθονου νερού που πηγαίνει χαμένο. Προγραμματίζουμε, διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, πετυχαίνουμε στόχους και το αποδεικνύουμε με απτά αποτελέσματα.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαρτίου 2023