,

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στη Στυλίδα

Κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα που χρησιμοποίησαν για την κοπή των μεταλλικών αντικειμένων

24 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο (2) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω εντός ανενεργού εργοστασίου της περιοχής, να τεμαχίζουν μεταλλικά αντικείμενα, με τη χρήση ειδικών εργαλείων και στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να συλληφθούν μετά από πεζή καταδίωξη.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα εργαλείο κοπής σιδήρων, ένα γερμανοπολύγωνο κλειδί, ένας αυτοσχέδιος ιμάντας, μήκους (10) μέτρων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν αποσπάσει κομμάτια σιδήρου, συνολικού βάρους (500) περίπου κιλών, από την οροφή του ανενεργού εργοστασίου, τα οποία, με τη χρήση των προαναφερόμενων εργαλείων, είχαν ρίξει στο έδαφος και τα τεμάχιζαν σε μικρότερα κομμάτια, προκειμένου να διευκολύνουν την κλοπή και μεταφορά τους.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023