Τέμπη: Μετατίθεται για 9-12 Μαρτίου η Agrothessaly

Λόγω της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας

1 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Σύμφωνα με την  επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης: 

Την αναβολή της 13ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-HELEXPO μετά την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους.

Η AgroThessaly, που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 2 με 5 Μαρτίου αναβάλλεται για τις 9 με 12 Μαρτίου στον ίδιο χώρο στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης).

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι τόσο του Δήμου Λαρισαίων όσο και της ΔΕΘ-HELEXPO εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος»

Η ανακοίνωση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΘ-HELEXPO προς τους εκθέτες  έχει ως εξής:

«Αγαπητοί εκθέτες,

Η ανείπωτη χθεσινοβραδινή σιδηροδρομική τραγωδία στην περιοχή των Τεμπών υπαγόρευσε την άμεση απόφαση του δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ-HELEXPO για την αναβολή της 13ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly», η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 2 με 5 Μαρτίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, στη Λάρισα.

Συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα και στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους που προκηρύχθηκε αποφασίσαμε από κοινού η διοργάνωση να μετατεθεί για τις 9 με 12 Μαρτίου.

Για το διάστημα της αναβολής οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις και εν προκειμένω τα εκθέματα της AgroThessaly που έχουν ήδη τοποθετηθεί θα φυλάσσονται συνεχώς. Θα θέλαμε σε κάθε περίπτωση να σας απευθύνουμε σύσταση για τη μεταφορά αντικειμένων μικρότερου μεγέθους, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Η σκέψη μας είναι αυτή τη στιγμή με τις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Θα φροντίσουμε όμως να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα για τους εκθέτες μέχρι τα εγκαίνια της AgroThessaly και όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά υπό τη σκιά των γεγονότων.

Ζητούμε την κατανόηση, αλλά και τη συνεργασία σας στις έκτακτες αυτές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023