Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής χάρισε με το θάνατό τoυ

Σε τέσσερις ασθενείς χαρίζει ζωή με το θάνατό του 65χρονος

6 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Σε τέσσερις ασθενείς χαρίζει με τον θάνατό του 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και έχασε τη μάχη για τη ζωή . Η οικογένειά του,  δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφαίρεσε τους κερατοειδείς. Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ιπποκράτειο, σε δυο ασθενείς μια 49χρονη και έναν 33χρονο. Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες.

Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εκφράζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όσο και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023