Θήβα: Εξιχνιάσθηκε κλοπή από φωτοβολταϊκό πάρκο

Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί

20 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κλοπή που διαπράχθηκε σε φωτοβολταϊκό πάρκο περιοχής της Θήβας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 22-01-2023, οι ανωτέρω παραβίασαν συρμάτινη περίφραξη φωτοβολταϊκού πάρκου εταιρείας και αφαίρεσαν συνολικά -2.500- μέτρα καλωδίων, η αξία των οποίων εκτιμάται περίπου στις -7.500- ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Για τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα η πρόληψη και η καταστολή όλων των μορφών εγκληματικότητας και εν προκειμένω η αντιμετώπιση κλοπών καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και γενικότερα μετάλλων και εξοπλισμού από επιχειρήσεις και ιδιώτες, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024