Το Μουσείο του “Θανάτου”

Με κοντέρ παρακολουθεί τους επισκέπτες που λιποθυμούν

6 Μαρτίου 2023

του/της Β Δ

Ένα αξιοθέατο που ονομάζεται «The Museum of Death» (Το Μουσείο του Θανάτου) έχει έναν πίνακα καταμέτρησης στον τοίχο όπου οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τους επισκέπτες που είτε κάνουν εμετό είτε λιποθυμούν.

Φανταστείτε να σας πρότεινε ο φίλος σας να πάτε στο Μουσείο του Θανάτου για μια ημερήσια εκδρομή. Τι θα λέγατε για ένα θεματικό πάρκο ή ακόμα και για μια απλή παμπ; Τούτου λεχθέντος, το μουσείο στη Λουιζιάνα φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον, και σαφώς επιχειρεί να πάρει μια διαφορετική θέση για τον θάνατο από ό,τι ίσως έχουμε συνηθίσει.

Στο εσωτερικό του μουσείου θα βρείτε αντικείμενα από όλους τους αγαπημένους σας δολοφόνους – ανθρώπους όπως ο John Wayne Gacy – και μια σειρά από άλλα μακάβρια πράγματα, όπως η μηχανή ευθανασίας του “Dr Death” Jack Kevorkian το “Thanatron”, καθώς και γνήσια ανθρώπινα οστά και ταριχευμένα αντικείμενα. Εν ολίγοις, δεν είναι για τους αδύναμους…

Ο Scott Healy, ο επιμελητής της συλλογής της Νέας Ορλεάνης, δήλωσε στο National Geographic: «Οι άνθρωποι ανοίγονται, κάνουν ερωτήσεις. Όταν περπατάς και βλέπεις πραγματικά πράγματα που συνδέονται με αυτές τις ιστορίες, γίνεται προσωπικό». Πολύ προσωπικό για κάποιους από αυτούς, όπως φαίνεται.

Παρ’ όλες τις παράξενες εκθέσεις και το σκοτεινό θέμα, το μουσείο είναι τελικά ένας τόπος μάθησης, ακόμα και διασκέδασης. Ο Healy πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα μέρος όπου μπορείς να είσαι ανατριχιαστικός και να μην κρίνεσαι γι’ αυτό».

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023
19 Σεπτεμβρίου 2023