,

Υπουργείο Παιδείας: Aυξημένη επιχορήγηση στα ΑΕΙ το 2023

Επιχορήγηση ύψους 117,12 εκατ. € για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

9 Μαρτίου 2023

του/της Βάσω Δημητράντζου

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μία αυξημένη κατά περίπου 30% τακτική επιχορήγηση ύψους 117,12 εκατ. € για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για το 2023, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στις νέες τους αυξημένες αρμοδιότητες.

Η απόφαση κατανομής των ποσών υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατόπιν εισήγησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘAΑΕ).

Η τελική κατανομή αποφασίζεται βάσει α) αντικειμενικών κριτηρίων ως προς το 80% της επιχορήγησης και β) αξιολόγησης με ποιοτικά κριτήρια και δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων για το υπόλοιπο 20% της επιχορήγησης.

«Συνεχίζεται, συνεπώς, η αντικειμενική και αξιοκρατική χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας, η οποία διασφαλίζει αφενός τη διαφάνεια και το δίκαιο τρόπο κατανομής του τακτικού προϋπολογισμού, αφετέρου την κινητροδότηση της διαρκούς βελτίωσης και αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Ιουνίου 2023
7 Ιουνίου 2023